lauantai 21. huhtikuuta 2012

Aikainen lintu madon nappaa...

Vai miten se sanonta meni? On tainnut kevätflunssa todella iskeä meidänkin perheeseen ja sen vuoksi heräsinkin yskivän tyttären kanssa kuuden aikaan. Siis ihan liian aikaisin. Muutaman kahvikupposen jälkeen olin kuitenkin sen verran hereillä, että jotain teki mieli puuhailla.

Eilen illalla surffaillessani törmäsin Pinterestissä kauniiseen origamirusettiin. En ole ikinä välittänyt origameista eikä taittelu ole kiinnostanut, mutta tähän ihastuin! TÄÄLTÄ löytyi selkeä kuvallinen ohje ja onnistui hyvin näin aamutuimaankin! Ei jää viimeiseksi rusetiksi tämä.



Päätin myös ilahduttaa perhettä ja leipoa sämpylöitä aamupalaksi. NAM! Hopeamuffinssilta olen alunperin napannut tämän ohjeen, mutta pikkuisen sitä olen muokkaillut. Nämä ihanat sämpylät onnistuvat joka kerta, vaikka yleensä olen saanut aikaiseksi vain kivenkovia koppuroita.

 Oma ohjeeni sämpylöistä kuuluu näin...

Sämpylät {16kpl}

5 dl lämmintä maitoa
9 dl vehnäjauhoja + 2 dl muita jauhoja ja hiutaleita (esim. vehnäleseitä, kaurahiutaleita tms.)
1 pss kuivahiivaa
2 rkl sokeria
1 tl suolaa
50 g sulaa voita

Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään ja lisää ne suurimmalta osin maidon sekaan. Lorauta sekaan rasva ja sitten loput jauhoista. Vaivaa vain hiukkasen. Anna kohota 30minuuttia.
Jaa taikina osiin. Lorauta kämmenelle pikkuisen öljyä, pyöritä kevyesti palleroiksi ja nostele pellille. Anna kohota vielä n. 20minuuttia.
Paista 225 asteessa, 10-15minuuttia.
Herkuttele!

Näillä eväillä kohti aurinkoista sunnuntaita!
*T*

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti? Kyllä kiitos! :)